SZKOLENIE BREWING

Kawowa podróż z plantacji do filiżanki.

Kurs polecany zarówno dla domowych pasjonatów jak i profesjonalistów pracujących w kawiarni.

Na szkoleniu poznajesz różne metody parzenia – dripper/ chemex/ frenchpress/ aeropress

Szkolenie obejmuje:

  • wiedzę teoretyczną o uprawie i obróbce kawy i jej wpływie na wybór sposobu parzenia
  • analizę sensoryczną kaw różnego pochodzenia i obróbki
  • dobór ulubionych ziaren
  • na czym i jak zmielić kawę
  • jak dobrać proporcje kawy do wody
  • jakość wody i jej wpływ na smak kawy

Nauczymy Cię jak zaparzyć pyszną kawę i żeby każdy kolejny drip nie był kwestią przypadku. A w kawę możemy długo i mądrze 🙂

Czas szkolenia: 4 godziny

Szkolenie grupowe:

  • Ilość osób: 4
  • Koszt szkolenia: 350 zł/os

Szkolenie indywidualne:

  • Koszt szkolenia 890 zł

Termin szkolenia ustalany jest indywidualnie. Po zakupie skontaktuj się z nami a znajdziemy pasujący termin. Szkolimy również w weekendy.



Przeczytaj jeszcze